verze pro tisk

Do kdy zadat platební příkazy za rok 2012

29. prosinec 2012

Potřebujete zaplatit ještě v roce 2012 a to ve prospěch jiného účtu? Na klasický bankovní převod byl nejzazší termín 28.12.2012 a to do určité hodiny (dle jednotlivých bank). Ovšem i přesto máte šanci splnit své závazky ještě v roce 2012.

Reklama

Banka

Nejvíce záleží na vaší bance. Každá banka vyřizuje příkazy trochu jinou rychlostí (i když mají ze zákona stanovenou lhůtu). Nejcitelnějším faktorem je tedy banka. Internetové bankovnictví vám nedovolí zadat příkaz na víkend a posledním pracovním dnem roku 2012 je již jen 31.12.2012 (pondělí). Na klasický internetový bankovní převod je pozdě, ovšem závazky většinou splnit stihnete.

Expresní platby

Bankovní společnosti nabízejí expresní platby. Opět záleží na každé bance a dle banky i na ceně této služby. Call centrum by mělo být 31.12.2012 plně funkční a připsání platby si tedy můžete ověřit. Platbu klasickým způsobem přes internetové bankovnictví lze využít pouze v případě, kdy probíhá platba v rámci jedné banky.

Vložení peněz na účet

I na Silvestra můžete zajít do banky a nechat vložit peníze přímo na účet (do banky, do které chcete peníze poslat/vložit). Opět je tato služba zpoplatněna, ale nabízí vám jistotu okamžitého připsání na účet a hlavně máte v ruce potvrzení s datem v roce 2012. V tomto případě je dobré pouze ověřit otevírací dobu jednotlivých poboček.

Uznání dluhu

Pokud nestihnete své závazky dodržet, nedělejte mrtvého brouka. Informujte o tom druhou stranu a ujistěte ji, že máte zájem závazek splnit a že tak uděláte v nejbližší možný den následujícího roku, případně potvrďte zadání příkazu přes internetové bankovnictví.

Linkuj.cz!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Autor: Jiří Vencl

Autor se aktivně věnuje tradingu, zajímá se podnikání na internetu, investice a obchodování na burze. Vede magazín TradePortal.cz, jehož cílem je přiblížení tohoto druhy výdělku široké veřejnosti. Kontaktovat jej můžete skrze Google+

Přidat komentář

[Nahoru ↑]

Čtěte také...

Daňové povinnosti v květnu a červnu 2012

Daňové povinnosti v květnu a červnu 2012

Každý měsíc mají nejen podnikatelé několik daňových povinností. V květnu a červnu letošního roku je nutné zaplatit tyto poplatky:

Stavební spoření v roce 2012

Stavební spoření v roce 2012

Nový rok je za dveřmi a s ním přichází opět období změn. Ty se budou týkat jak oblasti zdravotnictví, zákoníku práce, tak financí. Asi nejdiskutovanějším produktem předurčeným ke změnám je stavební spoření. Výše podpory, zdanění výnosů nebo poplatky za vedení jsou předmětem diskusí již několik let. …

Pojištění proti zneužití platební karty

Pojištění proti zneužití platební karty

Stát se to může každému z nás. Někdo nás okrade nebo jednoduše zapomeneme své doklady někde ležet a neštěstí je na světě. Kromě obíhání úřadů a bank nás v hlavě straší téma: co když se mi dostane někdo do účtu. Proto je v případě ztráty platební karty nutné nechat ji co nejrychleji zablokovat. Jenže…

Kreditní nebo debetní platební karta?

Kreditní nebo debetní platební karta?

Mnoho lidí žije v přesvědčení, že v jejich peněžence je kreditní karta. To je ovšem omyl, klasická platební karta, kterou dostanete při otevření běžného účtu v bance je totiž debetní kartou.







Srovnání cen energií